Filli Boya Momento Silan Cleanix Iç Cephe Boyası 15 Lt
BOYALARIMIZ RENK MAKINAMIZDAN SİPARİŞE ÖZEL HAZIRLANDIGI İÇİN ( " İsteğiniz ile size özel olarak üretilen veya üzerinden değişiklik ya da ilave yapılarak size özel hale getirilen ürünler " Maddesine göre ) CAYMA HAKKI KAPSAMI DISINDADIR
KARTELADAKI TÜM RENKLER BASKI TEKNİĞİ VE ORTAMDAKİ IŞIĞA GÖRE ORJİNAL RENKLERDEN FARKLILIK GÖSTEREBİLİR.EN YAKIN RENKLERİ BAYIDEN EL KARTELASINDAN GÖREBILIRSINIZ
Momento Silan-Cleanix® Filli Boya’nın yenilikçi Aktif Silikon Teknolojisiyle geliştirilen ‘’Tam Silinebilir’’ ve ‘’Yıkanabilir’’ olma özelliklerini bir arada sunan, tüm özellikleri geliştirilmiş ve mikroorganizma oluşumunu durduran kimyasallar ile modifiye edilmiş, antibakteriyel ve alerji potansiyeli düşük olan, ipeksi mat® dokudaki renkleriyle silikonlu, su bazlı, VOC uyumlu dekoratif son kat iç cephe boyasıdır.
İNCELTME KURUMA SÜRESİ (20°C, % 65 HR’de)
SARFİYAT Havasız (Airless) Püskürtmede
Fırça ve rulo uygulamasında temiz su ile hacimce maksimum %10 inceltilerek en az iki kat halinde uygulanması tavsiye edilir.
ÖZELLİKLERİ
Aktif Silikon Teknolojisi ile geliştirilen Momento Silan-Cleanix® ‘’Tam Silinebilir’’ ve ‘’Yıkanabilir’’ özelliği ile defalarca silindikten sonra bile ilk günkü renk tonunu, dokusunu ve üstün özelliklerini en iyi şekilde korur. Geliştirilmiş ipeksi mat® dokusuyla ışığı yansıtarak uygulandığı ortamlarda olağanüstü ferahlık hissi uyandırır. Özel formülü ve teknolojisi sayesinde endüstriyel alanlardaki bakteri oluşumunu engellemek üzere geliştirilen, minimum alerji yapma potansiyeli olma özelliği de olan ipeksi mat® iç cephe boyasıdır. Boyacı dostudur. Yüzeye hızla yayılarak, işçilikten tasarruf sağlar. Kolay uygulanır, sıçrama, damlama yapmayacak şekilde formüle edilmiştir. Kapatma gücü yüksektir. Uygulandığı yüzeyin nefes almasını sağlar. Uygulandığı yüzey ile mükemmel bütünleşir. Çatlama, kabarma, dökülme yapmaz. Su ile inceltilir, çevre dostudur. Uygulama sırasında rahatsız edici kokusu yoktur.
UYGULANACAK YÜZEYLER
İpeksi Mat® parlaklığına sahip Momento Silan-Cleanix® , mutfak, yemekhane, ağıl, banyo, depo, sağlık kuruluşları, çocuk odaları, kreşler gibi küf oluşum tehlikesi olan veya bakterilerin duvar yüzeylerinde üremesini engellemek üzere halihazırda bulunan iç cephe eski-yeni boyalı/ sıvalı tavan-duvar, alçı, macun, alçıpan, betopan, OSB, cam tekstili yüzeyler ve boyanabilir duvar kağıdı üzerine uygun astarlama işlemi tamamlandıktan sonra uygulanır.
UYGULAMA
Uygulama yapılacak yüzey yüzeyler, sağlam, temiz, kuru, tozsuz ve kendini taşıyabilecek durumda olmalıdır. Cephede oluşan küf, mantar ve algisitler tazyikli su ile temizlenmelidir. Temizleme işleminin ardından yüzeyde mikroorganizma oluşumları başlangıç ya da az bir seviyede ise Filli Boya Filox® , çok yoğun oluşumlar varsa Filli Boya Filox Plus® uygulanmalı ve kurumaya bırakılmalıdır. Beton, brüt beton, yeni sıvalı yüzeylerde priz süresi beklenmeli (28 gün), gevşek sıva tanecikleri yüzeyden raspa veya benzeri yöntemlerle temizlenmelidir. Gerekli yüzey düzeltme ve tamiratları yapılmalıdır. Yüksek boya performansı sağlamak için boya uygulanacak alt yüzey önemlidir. Eski boyalı (su-solvent bazlı) yüzeylerin tamamına hafif zımpara yapıldıktan sonra astar uygulamasına geçilmelidir. Bu yüzeylerde veya ilk defa uygulama yapılacak yeni sıvalı iç yüzeylerde Momento Dönüşüm Astarı veya Momento Pigmentli Astar kullanılmalıdır. Kireç ve badana benzeri emici ve tozuma karakterli malzemeler tamamen temizlenerek yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Çok kirli yüzeylerde boyanın örtücülüğünü artırmak amacıyla 1 kat Kapatan leke örtücü boya uygulandıktan sonra, bir kat Momento Dönüşüm As-tarı ile astarlanmalı ve iki kat halinde son kat boya uygulanmalıdır. Astar uygulamasından 24 saat sonra Momento Silan-Cleanix® ürünü en az 2 kat uygulanmalıdır. Uygulama ve ürün kuruma süresi boyunca ortam ve yüzey sıcaklığının +5°C ile +30°C arasında olmasına dikkat edilmelidir. Ürünlerimizin, 30.06.2007 tarih 26568 no.lu İnşaat Genel Teknik Şartnamesine uygun yapılan alt yapı yüzeylerinde uygulanması gerekmektedir.
UYARI-1: Tam silinebilir boyalarda dikkat edilmesi gereken hususlar: Duvarlarda kirlilik oluştuğunda sadece lekeli alanı değil, tüm alanı kurumadan köşeden köşeye siliniz. Lokal silinmesi durumunda yüzeyde parlaklık farkı oluşabilir.
UYARI-2 Şeffaf Astarlar: Momento Konsantre Astar veya Momento Şeffaf jel Astar emiciliği yüksek iç cephelerde kireç ve badana benzeri malzemeler gibi emici ve tozuma karakterli yüzeylerde; tek kat olarak tarama perdahlama yapmadan (yukarıdan aşağı doğru rulo bir tur attırılarak) uygulanmalıdır. Bu astarları tozuma karakteri olmayan eski boyalı (su-solvent bazlı) yüzeylere ve glitolinli/macunlu duvar yüzeylere uyguladığınızda camımsı yüzey oluşacaktır. Oluşan bu yüzeyler üzerine son kat boyayı 7-8 katta uygulamanıza rağmen örtücülük sorunu, çatlama ve/veya aderans problemleri yaşanabilir. Böyle bir durumda camımsı tabaka ortadan kaldırılıncaya kadar zımpara ve kazıma işlemi devam ettirilmelidir. Pigmentli Astarlar: Momento Dönüşüm Astarı ham sıvalı, eski su-solvent bazlı boyalarda duvar yüzeylerde astar/geçiş astarı olarak kullanılır. Kireç ve badana benzeri malzemeler gibi emici ve tozuma karakterli yüzeylerde bu astarlar kullanıldığında bağlayıcısı emileceğinden yüzeyde tozuma karakterli bir görünüm oluşacak ve problem yaşanacaktır. Dolayısıyla kireç ve badana benzeri malzemeler tamamen yüzeyden temizlenmelidir. Macunlu Yüzeyler: Duvar yüzeylerde macun ile düzeltme işlemi yapılacaksa öncesinde kireç ve badana benzeri malzemeler gibi emici ve tozuma karakterli yüzeylerde şeffaf karakterli astarlar tarama perdahlama yapmadan (yukarıdan aşağı doğru rulo bir tur attırılarak) uygulanmalıdır. Sonrasında hazır macun (alt ve son kat boyaya uygun macun ile yüzey düzeltilmelidir) uygulanmalı ve üzerine Momento Pigmentli Astar yapılarak son kat boyaya geçilmelidir. Eski boya üzerine alçı uygulanacaksa yüzey mutlaka sık olarak çentiklenmelidir. Aksi durumda uygulama yapılırsa son kat boya alçı ile dökülecektir. Kireç ve Gevşek Tabaka Temizliği: Boyanın altındaki eski kendini taşıyamayacak boya tabakaları ve kireç gibi emici yüzeyler tel fırça, raspa ve/veya spiral yardımıyla temizlenmelidir ya da su jeti ile maksimum 250 bar basıncı geçmeyecek şekilde ve deneme yapılarak temizlik yapılabilir. Su jeti veya kumlama yönteminde numune ön çalışması yapılması unutulma-malıdır. Aksi takdirde yüksek basınç yüzeylere zarar verecek olup, ciddi tamirat ve yüzey düzeltme işlemlerine yol açabilir.